PENGEDAR DIPERLUKAN

DEALER ONEXOX BERDAFTAR. ACCESS PENUH SEBAGAI DEALER. INSENTIF SEHINGGA 15%. KEUNTUNGAN RUNCIT. DAFTARLAH SEBAGAI DEALER DAN LAKUKAN IA SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN. HUBUNGI 011-11759685 / 01115599553

TERKINI 30GB PERCUMA

30GB PERCUMA. SETIAP TAMBAH NILAI 30 DAN KEATAS ANDA AKAN DIBERIKAN 500MB PERCUMA data 4g lte. SELAMA 60 BULAN. Lebih Lanjut hubungi dealer 01115599553

PENGGUNA BRAND APPLE BERHATI-HATI. KENAPA DATA CEPAT HABIS.

PENGGUNA BRAND APPLE BERHATI-HATI. KENAPA DATA CEPAT HABIS.

Pengguna prepaid onexox mengadu data yang dilanggan terlalu cepat habis.. kenapa?.

Kelajuan data internet prepaid onexox memang tidak disangkal lagi, memang kelajuan internet onexox tanpa limit. Kenapa brand apple.

Begini…

Iphone guna data prepaid onexox. Di Office guna wifi office (tak guna data). Di rumah guna wifi rumah (tak guna data). Cuma guna data semasa diluar sahaja.

Rupanya pengguna ini ada 2 device. Iphone dan ipad. Di opis dan rumah biasa guna ipad untuk online atau pun untuk download apps.

Adakah anda faham jika kedua-dua device apple itu menggunakan Apple id yang sama… apa akan terjadi??...

Disinilah ceritanya data talipon cepat habis. Ipad dan iphone menggunakan id yang sama. Apa sahaja apps yang di download salah satu device, lagi satu device akan ddownload apps yang sama.

Mungkin anda download apps yang bersaiz mb yang besar. Mungkin juga semasa download anda tinggal sahaja ipad di opis atau tinggal saja dirumah. Sementara download habis anda boleh keluar makan-makan santai dahulu. Dalam masa yang sama ipnohe anda juga akan download apps yang sama. Jadi disini haha…. Ipad download guna wifi opis (contoh), manakala iphone download menggunakan data talipon.

Kelajuan internet mobile onexox, memang laju. Walaupun semasa proses download, anda guna hp macam biasa saja.

Saya menulis berdasarkan pengalaman saya sendiri. Walaupun Cloud saya sudah off kan. Tetapi apa sahaja apps baru yg di download, device yang lagi satu akan download sama.  

Sampai ke hari ini saya masih tiada masa untuk membelek hp dan ipad. Jadi bila saya download apps, pastikan dulu dua-dua device habis download guna wifi, lepas tu baru boleh keluar guna data talipon.

Untuk menjimatkan data handphone (iphone) anda boleh juga pergi ke > setting > Mobile > USE MOBILE DATA FOR : anda on kan mana yang perlu sahaja.

 

Untuk whatsapp. Boleh jimatkan data dengan cara buka aps whatsapp > setting > Chat setting > Media Auto Download > off kan semua.

Untuk telegram boleh jimatkan data dengan cara ini : Buka apps telegram > setting > Chat setting > AUTOMATIC PHOTO DOWNLOAD > Private Chat dan Group > off kan. AUTOMATIC AUDIO DOWNLOAD > Private Chat > Groups > Autoplay Audio  > semua ni off kan.

 

Jadi dengan cara ini H/phone anda tak akan download semua gambar yang dihantar. 

Banyak info tentang penjimatan yang disediakan oleh prepaid onexox boleh lawati www.onexox.my atau hubungi whatsapp 01115599553 untuk keterangan.

Read more ...

SIMKAD ANDA ADA MASAALAH MACAM NI KE.

Prabayar Onexox

Kadar panggilan FLEXI.
5 sen / ShortCall/voicemail,
9 sen / 30 saat, 9 sen / 30 saat

H/speed Internet Mobile
Kadar Istimewa Rm29.99 1.5gb / 30 hari
*Pstttt… kami x sediakan internet 64 kbps

Jaminan tiada kehilangan kredit.
Tiada Pay Per Use, Tiada sms spam

2 Tahun 4 bulan
Lanjutan tempoh sah panggilan

Tidak Mencuri tempoh Aktif.
Setiap Tambah Nilai Akan Terus Melanjutkan Tempoh sah Panggilan.

Topup. Wang anda dikembalikan
Beli Topup Rm10. Bayar Rm10.60 = Dapat Kredit Rm10.60
Beli Topup Rm30. Bayar Rm31.80 = Dapat Kredit Rm31.80
Beli Topup Rm50. Bayar Rm53 = Dapat Kredit Rm53

User Get User
Ganjaran Kredit panggilan / Internet / Tunai
Setiap Bulan Dan Berterusan….

Pengedar Onexox Diperlukan
Whatsapp 011-15599553

#onexox #prepaid #jimat #InternetMobile
#OutThereWeAreOne

Read more ...