PENGEDAR DIPERLUKAN

DEALER ONEXOX BERDAFTAR. ACCESS PENUH SEBAGAI DEALER. INSENTIF SEHINGGA 15%. KEUNTUNGAN RUNCIT. DAFTARLAH SEBAGAI DEALER DAN LAKUKAN IA SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN. HUBUNGI 011-11759685 / 01115599553

TERKINI 30GB PERCUMA

30GB PERCUMA. SETIAP TAMBAH NILAI 30 DAN KEATAS ANDA AKAN DIBERIKAN 500MB PERCUMA data 4g lte. SELAMA 60 BULAN. Lebih Lanjut hubungi dealer 01115599553

ONEXOX MEMBERI PENJIMATAN. BAGAIMANA? JOM KIRA

 

BAPA

IBU

ANAK 1

ANAK 2

ANAK 3

ANAK 4

TOPUP BULANAN

RM50

RM50

RM50

RM50

RM50

RM50

INTERNET 1.5GB

RM29.99

RM29.99

RM29.99

RM29.99

RM29.99

RM29.99

KREDIT PANGGILAN

RM20.01

RM20.01

RM20.01

RM20.01

RM20.01

RM20.01

MINIT PANGGILAN FnF

166 MINIT

166 MINIT

166 MINIT

166 MINIT

166 MINIT

166 MINIT

FREE SMS SETIAP BULAN

150

150

150

150

150

150

AIRTIME FREE

28 BULAN

28 BULAN

28 BULAN

28 BULAN

28 BULAN

28 BULAN

UGU

6% PENCADANG (50 x 5 x 5%)

 

 

 

INTENSIF UGU

RM15.00 SEBULAN

 

 

 

 

UGU X 12 BULAN

JIMAT RM180.00 (SETAHUN)

 

 

 

 

JOM KITA KIRA BAGAIMANA ONEXOX MEMBERI PENJIMATAN KEPADA KELUARGA ANDA.

Sekeluarga menggunakan simkad jimat onexox

Bapa mencadangkan onexox kepada ahli keluarganya ibu, anak1, anak 2, anak 3, anak 4.

Setiap mereka topup Rm50 setiap bulan. Bapa sebagai pencadang akan menikmati 6% User Get User

Bila simkad ibu, anak1 anak2 anak3 anak4 membuat tambah nilai.

Ringkasan:

Bapa mencadangkan 5 simkad onexox untuk ahli keluarganya.

Setiap simkad topup Rm50 setiap bulan. Rm50 x 5 simkad = Rm250.00

6% User Get User = Rm250.00 x 6% = Rm15.00 setiap bulan

Rm15.00 sebulan x 12 bulan (setahun) = Rm180.00

Dapat pulangan semula Rm180.00 setahun hanya dengan menggunakan simkad onexox.

 

Selain dari itu. Plan panggilan onexox yang menjimatkan. ( 3 blok panggilan seminit)

Tempoh sah kredit panggilan 2 tahun 4 bulan dan berterusan. Tempoh sah kredit bertambah setiap kali membuat tambah nilai.

Harga simkad hanya Rm10 sahaja dengan kredit tersedia Rm5.

#Tips Lebih banyak mengajak kawan / keluarga menggunakan simkad onexox, lebih babyak insentif UGU yang akan diterima setiap bulan.

#OutThereWeAreOne

Lebih jimat tanpa caj tersembunyi. #Onexox

 

Read more ...

Update onexox. 20 Dec 2015

Talian khidmat pelanggan onexox 12273 dan 1300888010 akan terganggu pada 20 dec 2015 disebabkan kerja penyelanggaraan di hq onexox.

Read more ...

LANGANAN INTERNET ONEXOX MOBILE UPDATE DECEMBER 2015

CARA MELANGGAN INTERNET MOBILE ONEXOX UPDATE DECEMBER 2015

Promosi langgana internet onexox sehingga Feb 2016

DATA                     HARGA                 HARI                      CODE SMS

1.5GB                    RM28.00              30 HARI                DATA PROMO1.5GB

3GB                        RM48.00              30 HARI                DATA PROMO3GB

4GB                        RM58.00              30 HARI                DATA PROMO4GB

 

CARA MELANGGAN INTERNET MOBILE ONEXOX

1.       PASTIKAN KREDIT DA + MA MENCUKUPI UNTUK LANGANAN INTERNET.

2.       GUNAKAN CODE SMS DI ATAS DAN HANTAR SMS KE 22111

3.       TUNGGU REPLY SMS

4.       INTERNET ANDA AKAN AKTIF DALAM MASA SEJAM ATAU LEBIH AWAL.

 

HUBUNGI TALIAN PELANGGAN 12273 DARI NO ONEXOX ANDA SECARA PERCUMA UNTUK SEBARANG MASAALAH.



Read more ...

Income pasif onexox

Share sikit pasal duit masyuk pagi ni. Setiap 15hb duit gaji masuk ke akaun maybank sy. #setiap_bulan setiap bulan dan setiap bulan terus bertambah.
kenalkan penjimatan #onexox kepada pengguna / kawan2.
Apa.bagusnya simkad onexox ni.
1. Tempoh sah panggilan #2_tahun_4_bulan dan ++++++ berterusan sampai bila2. tak ada lagi tempoh panggilan seminggu atau sebulan.
2. Caj panggilan Flexi yg #menjimatkan. 3 blok panggilan seminit. panggilan pendik/voivemail, panggilan 30saat, panggilan 60saat. #kenapa_nak_kena_caj_seminit tapi call masuk ke voicemail je. sbb tu onexox ada 3 blok panggilan.
3. #highspeed #internet . Tak ada sekatan kelajuan internet onexox. #boleh cuba #SpeedTest
jaminan tiada kehilangan kredit.
4. 10 FnF ke semua rangkaian telefon. kadar panggilan murah untuk ke semua rangkaian telefon termasuk talian TM. caj panggilan 6sen/30saat.
5. Boleh kekalkan no lama atau pilih starter pack. Yang penting #murah #Rm10 sahaja. kredit #Rm5 tersedia.
6. Ajak kawan atau keluarga. Dapat 6% #pulangan #tunai / kredit setiap kali mereka topup. setiap bulan. #User_Get_User
7. 1800 #sms #percuma setahun untuk sama talian (150x12)
8. Panggilan serendah #10_sen seminit dari luar negara ke mana mana talian di malaysia dgn apps #Voopee. Download Apps Voopee dari #Apple_store atau #Playstore #Terima_pangggilan atau #Membuat_panggilan dengan kadar domestik dari luar negara.
9. Simkad #prepaid / #prabayar #Tiada_kontrak.

Berminat #user #Sub_dealer #Dealer

Hubungi +601115599553
#Call #Whatsapp #sms

#onexox
#simkad
#Jimat

#Out_There_We_Are_One
#OutThereWeAreOne

Read more ...

ONEXOX G A L A N I G H T 2015

Onexox Gala Night 2015. 
hadiah utama kereta exora. 3 buah motosikal. Tv led 42 inci dan 48 inci. berbagai jenid handphone A8 Note5 S6 edge plus hamper.

Seronok melihat kejayaan besar yang dilakar oleh mereka yang bekerja keras untuk memajukan onexox.

Onexox menjadi komuniti yang besar dalam masa yang singkat.

Tahun yang akan mendatang 2016, tahun yang lebih mencabar. Semoga onexox terus bersinar dan bersinar.

Apa yang ada pada onexox ialah Plan pemasaran yang baik. Memberi penjimatan kepada pengguna dan dalam masa yang sama memberi pendapatan kepada pengedar. Sebahagian keuntungan syarikat diberikan kepada pengedar / dealer.

Situasi win and win. 
Pengguna dapat penjimatan. 
Tempoh sah panggilan 2 tahun 4 bulan
Jaminan tiada kehilangan kredit
Kadar pangggilan flexi yang memberi penjimatan. 
6% GST dikembalikan kepada pengguna. 
Berbagai lagi kelebihan yang pengguna dapat.

Pengedar dapat insentif bulanan. 
Insentif setiap bulan banyak membantu menambah pendapatan. Hanya dengan menjadi pengedar onexox separuh masa sahaja, ramai pengedar yang mendapat insentif sehingga 5 angka setiap bulan. Hanya dengan memperkenalkan penjimatan kepada pengguna.

Keuntungan syarikat meningkat. 
Syarikat terus membuat keuntungan dengan plan syarikat dan plan pemasaran yang baik. Tiada iklan iklan besar diperlukan. Hanya dengan memperkenalkan dari tapak pasar malam, sehingga kini sudah berjaya membuka centre onexox sendiri. Yang terbaiknya centre onexox dibuka oleh dealer sendiri tanpa pinjaman. berusaha dari tapak pasar malam. kaki lima. dimana sahaja. sehingga berjaya membuka centre sendiri. 
Bukan sesuatu yang mudah untuk berjaya. Berusaha dan terus berusaha.

Read more ...

Screenshot (6 December 2015 06:57)

Onexox Gala Night 2015

Read more ...

Permulaan Disember yang Cemerlang Onexox

Pendaftaran pengguna onexox pada permulaan disember yang baik.

Read more ...

Antara kelebihan Prepaid Onexox


Antara kelebihan Onexox :
 Tiada GST sb contoh jika anda top up RM10 dan bayar RM10.60 kemudian selepas 3 hari RM0.60 masuk balik ke dlm top up.
► Call bawah 10 saat, 5sen ke MANA-MANA RANGKAIAN
► Call : 6 sen/30saat (10 number family&friends dari MANA-MANA RANGKAIAN)
► SMS : 2 sen/SMS (10 number family&friends dari MANA-MANA RANGKAIAN)
► SMS : PERCUMA ke rangkaian sama (1800 SMS)
► Tempoh sah kredit 28 bulan jika mengekalkan nombor lama.
► Internet laju: RM28/1.5GB (HOT!!)
► Dijamin kredit tidak ditolak selepas kuota internet habis.
► Perkenalkan rakan: ganjaran 6% daripada jumlah topup rakan
► Tempoh sah kredit terkumpul untuk setiap kali topup
► Coverage luas, sama dengan Celcom
► Dijamin tiada iklan-iklan atau sms-sms yang memakan kredit anda.
=====================================
Boleh kekalkan no sedia ada ATAU no baru. Simkad RM10.

Whatsapp saya +601115599553

Read more ...

Prepaid Onexox

Inovasi prabayar terkini.  lebih jimat tanpa caj tersembunyi.

Read more ...

Sepeedtest prepaid onexox.

Kelajuan prepaid onexox 7mbps.

prepaid onexox.

hsdpa

sepeedtest

Samsung S6 edge plus.

Read more ...

BAGAIMANA HENDAK MENDAFTAR SEBAGAI DEALER ONEXOX.

PENGUMUMAN PENTING KEPADA YANG INGIN BERSAMA MENCARI PELUANG PEKERJAAN DI BIDANG TELEKOMUNIKASI ONEXOX dan syarat2 dari syarikat:-

SUBDEALER RM90

1. system full access
2. 5 keping simkad
3. tiada eRecharge (restok pada AD)
4. layak hingga tier 2
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat kelayakkan ke tier 4 mesti ada 25 user aktif beserta minima topup rm5
7. Syarat layak ke tier 6 mesti aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
8. Insentif lantik subdealer RM20

DEALER RM278
1. system full access
2. 10keping simkad
3. eRecharge RM100
4. layak hingga tier 4
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
👉👉 tier 3 - 2%
👉👉 tier 4 - 1%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat layak ke tier 6 mesti aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
7. Insentif lantik dealer RM30

Sila hubungi untuk keterangan lanjut.
Call sms whatsapp 01115599553
Call sms whatsapp 01115599553

Read more ...

CAJ PANGGILAN ONEXOX

💮CAJ PANGGILAN ONEXOX💮

➿ Kredit onexox mempunyai 2 akaun.
✅ Akaun DA = Kadar panggilan murah
✅ Akaun MA = Kadar panggilan biasa / Langganan Internet / Pindah kredit.

➿ Onexox mempunyai 3 blok panggilan untuk memberi penjimatan kepada pengguna.
🔊 Akaun DA
✔ Untuk ke sebarang talian
✅ 5 sen untuk Panggilan pendek bawah 10 saat / Voicemail
✅ 9 sen untuk 01 - 30 saat
✅ 9 sen untuk 31 - 60 saat
➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖
✔ Untuk sesama talian
✅ 7 sen untuk 01 - 30 saat
✅ 8 sen untuk 31 - 60 saat

🔊 Akaun MA
✅ 12 sen untuk 01 - 30 saat
✅ 12 sen untuk 31 - 60 saat

🔊 10 FnF kesemua rangkaian
✅ 6 sen untuk 01 - 30 saat
✅ 6 sen untuk 31 - 60 saat
✅ 2 sen / sms

🔊 Data mobile / Internet Mobile
✅ 1.5GB = Rm28
✅ 3GB    = Rm48
✅ 4GB    = Rm58
⏳ Data Mobile ini Sah sehingga 28 Feb 2016

🔊 User Get User 6%
✅ Rekmen kawan untuk guna prepaid onexox. Anda akan dibayar 6% dari jumlah kawan anda topup.

🆓 1800 sms percuma setahun (150 x 12)
✅ sms ini untuk sesama talian onexox

🔖 Berminat untuk menjadi pengedar onexox
🚗 Dealer Rm278
🚗 Sub Dealer Rm99
🚗 User Rm10
🚗 Atau Rm0

📞 Hubungi 01115599553
📞 Hubungi 01115599553
📞 Hubungi 01115599553

Read more ...

Info sms Onexox

Info Onexox

✔ Check baki *132# call @ sms BAL sent to 22111

✔ Melanggan data internet promosi
✅ DATA PROMO1.5GB
✅ DATA PROMO3GB
✅ DATA PROMO4GB

✔ 10 FnF
✅ FnF Add NoTel
✅ FnF Del NoTel
✅ FnF List

✔ Pindah kredit DA ke MA
✅ TRNS DA 10

✔ Share kredit. Caj 25sen penghantar dan caj 25sen penerima.
✅ TRNS MA NoTelPenerima MA 7 1234
✅ Nilai share hanya 3. 7. 15 dan 30 sahaja

✔ Pindah kredit ke Voopee
✅ TRNS MA NoVoopee PR 5 1234

⏳ Hantar sms ke 22111

Read more ...

PAKEJ SUN DEALER / DEALER ONEXOX

PENGUMUMAN PENTING KEPADA YANG INGIN BERSAMA MENCARI PELUANG PEKERJAAN DI BIDANG TELEKOMUNIKASI ONEXOX dan syarat2 dari syarikat:-

SUBDEALER RM90

1. system full access
2. 5 keping simkad
3. tiada eRecharge (restok pada AD)
4. layak hingga tier 2
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat kelayakkan ke tier 4 mesti ada 25 user aktif beserta minima topup rm5
7. Syarat layak ke tier 6 mesti aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
8. Insentif lantik subdealer RM20

DEALER RM278
1. system full access
2. 10keping simkad
3. eRecharge RM100
4. layak hingga tier 4
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
👉👉 tier 3 - 2%
👉👉 tier 4 - 1%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat layak ke tier 6 mesti aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
7. Insentif lantik dealer RM30

Sila hubungi untuk keterangan lanjut.
Call sms whatsapp 01115599553
Call sms whatsapp 01115599553

Read more ...

Prepaid onexox. Tidak berjaya hantar sms ke 22111.

1. Klik " SETTING".
2. Klik "MORE".
3. Klik "APP MANAGER".
4. SWIPE ke kiri sehingga jumpa perkataan "ALL".
5. SCROLL DOWN sehingga jumpa FOLDER "MESSAGING"
6. Klik "MESSAGING"
7. SCROLL DOWN sehingga jumpa perkataan "SEND PREMIUM SMS".
8. Tukar arahan "NEVER ALLOW" ke "ALWAYS ALLOW".
9. Selesai semuanya, klik "SAVE" dan tekan BUTTON "HOME"
10. "RESTART PHONE" kemudian periksa baki akaun anda dengan menghantar "BAL" dan hantar ke 22111 **Sekiranya masih tidak boleh menerima SMS tersebut, anda perlu hubungi talian khidmat pelanggan kami 12273 utk membuat laporan.

Read more ...

Lambat tinggal Fm Radio Rasmi Onexox

Buka playstore. cari lambat tinggal.
Install. Dah boleh guna. Lambat tingal fm dikuasalan oleh Prepaid onexox.

Read more ...

Tips Buka Booth Onexox

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
===============
💥Tip bukak booth 💥
===============

- Pakaian yg sesuai & kemas

- Jangan duduk dekat dengan meja, berdiri depan meja

- Bawa lapik keras yg ada klip tu. Siap kertas A4

- Pegang simkad. Orang lalu tunjuk sim tegur  "simkad jimat bang, tahan 28 bulan tak topup pun takpe "

- Kalau dia mcm terhenti terus pergi tanya , abg pakai bil atau prepaid

- Kalau dia jawab prepaid terus tunjuk terus baki kredit kita tanpa lengah.

Abaikan dulu hal flyers. Objektif utama kita nak dia tengok demo sesegera mungkin. Tak perlu ayat berbunga sangat;

- Call dia 15 saat
- Semak balik baki kita, catat
- Tunjuk kat dia
- Call dia semula 5 saat
- Semak baki kita, catat
- Tunjuk kat dia

**kalau awek, sekurang² nya kita dah dpt no dia kan, kann?? ...ngeee hehe

- Kemudian, tanya dia, abg nak try abg punye pulak? paling tidak pun abg tau berapa rate abg pakai selama ni.

- Ulang semula mcmana kita call dia tadi

- Tunjuk kat dia betapa bezanya rate call dia dgn kita...

- Terangkan kelebihan kita

1. Call murah... sy dah tunjuk abg demo tadi. Kita punye barang bukan cerita je. Tunjuk bukti dulu baru cerita

2. Validity 28 bulan

3. FnF, 6 sen 30 saat, 10 nombor semua rangakaian... kalau prepaid² lain sesama rangkaian sendiri je

4. Data Internet RM30, 1.5GB sebulan, laju, tak sedut kredit

5. UGU user get user kalau perkenalkan pengguna baru boleh dapat dpt 6% dari topup

- Dah setel atas barulah kita tunjuk flyers terangkan

1. Pecahan topup  DA/MA

2. Nombor baru wajib top-up RM50 sekaligus dlm tempoh 30 hari untuk dpt validity 28 bulan

3. Intenet guna baki MA
 
4. FnF tu tak kira DA atau Ma tetap; 6sen 30saat, sms 2 sen

5. Guna data RM30, 1.5gb paling ideal

Pastu tanya abg nak kekalkan nombor lama atau nak amik nombo baru?

Settle/Siap ....kalau tak nak NEXT

P/S: Jangan laju sangat bercerita tu, berhenti & dengar kalau bakal user kita bertanya. Jawab dgn elok, kemudian sambung semula

Gud luck 😉

Berminat mendaftar sebagai dealer hubungi.
01115599553

Read more ...

Setting sms ke 22111 prepaid onexox

prepaid onexox. Gagal menghantar sms ke 22111. Ikuti langkah seperti dibawah.

 1. Klik " SETTING".
2. Klik "MORE".
3. Klik "APP MANAGER".
4. SWIPE ke kiri sehingga jumpa perkataan "ALL".
5. SCROLL DOWN sehingga jumpa FOLDER "MESSAGING"
6. Klik "MESSAGING"
7. SCROLL DOWN sehingga jumpa perkataan "SEND PREMIUM SMS".
8. Tukar arahan "NEVER ALLOW" ke "ALWAYS ALLOW".
9. Selesai semuanya, klik "SAVE" dan tekan BUTTON "HOME"
10. "RESTART PHONE" kemudian periksa baki akaun anda dengan menghantar "BAL" dan hantar ke 22111 **Sekiranya masih tidak boleh menerima SMS tersebut, anda perlu hubungi talian khidmat pelanggan kami 12273 utk membuat laporan.

Untuk mendaftar sebagai pengedar atau sebagai pengguna onexox sila whatsapp 01115599553.

Read more ...

Merdeka onexox

Terma & syarat peraduan:

1. Peraduan ini terbuka kepada semua pelanggan dan pengedar (selepas ini disebut sebagai 'peserta') ONEXOX sahaja.
2. Tempoh peraduan bermula 15-31 Ogos 2015.
3. Untuk menyertai peraduan ini, peserta mestilah sekurang-kurangnya membuat topup denominasi RM50 di dalam tempoh peraduan bagi melayakkan 1 (satu) tiket cabutan.
4. Setiap topup denominasi RM50 di dalam tempoh peraduan akan melayakkan 1 (satu) tiket cabutan kepada peserta.
5. Kelayakan topup mestilah dibeli daripada mana-mana sumber berikut sahaja:
a. pengedar sah ONEXOX (kad gores & 'onesys')
b. terminal-terminal e-pay diseluruh negara
c. aplikasi payhere (e-pay)
d. rangkaian 7 Eleven diseluruh negara
e. sistem MOL (Money On-Line)
f. perbankan internet melalui 'Self Care'
6. Peserta layak memenangi 1 (satu) hadiah sahaja.
7. Cabutan bertuah melalui sistem berkomputer akan dibuat pada 8 September 2015.
8. Keputusan cabutan bertuah adalah muktamad.
9. Hadiah wang tunai akan dimasukkan ke dalam akaun bank (bank-bank yang terpilih sahaja) pemenang-pemenang ataupun boleh dituntut dalam bentuk cek.
10. Pemenang-pemenang akan dimaklumkan melalui panggilan telefon.

Read more ...

Apa kelebihan sebagai penguna Prepaid Onexox.

Apa kelebihan sebagai penguna Prepaid Onexox.
1. Highspeed internet Mobile. Jaminan tiada kehilangan kredit.
2. Plan panggilan Flexi. Yang memberi penjimatan.
3. Tempoh sah panggilan yg panjang.
4. Ganjaran 6% User Get User apabila memperkenalkan kepada keluarga atau rakan.
5. 10 Nombor FnF ke semua rangkaian.
6. Rangkaian meluas. Coverage Celcom.
7. Harga Simkad mampu milik Rm10 sahaja. Kredit Rm5 tersedia.
8. Mengembalikan 6% GST yang anda bayar. Topup Rm10. Bayar Rm10.60. Dapat kredit Rm10.60 (topup terus dgn Dealer kami)
9. Prepaid yang menyediakan Bil terperinci.
Hubungi call sms Whatsapp
🔺01111759685
🔻O1115599553

Read more ...

Kelebihan sebagai Dealer Onexox.

Kelebihan sebagai Dealer Onexox.
1. Untung runcit jualan Simkad 22%
2. Untung runcit jualan Topup sehingga 5%
3. Insentif pasif income 10% hingga 15% setiap bulan dan berterusan.
4. Sebagai sumber pendapatan sampingan yang lumayan.
5. Full access sebagai Dealer.
6. Tips Jualan online. Viral FB. Blogger. Instagram. Twitter etc. Auto posting ( set masa ). Update Fb blog Instagram Twitter ( Tanpa membuka aplikasi ini ). Tagging Fanpage. Jika berminat Fb Ads. ( tidak digalakkan ) kita guna yg percuma sahaja.
7. Tips jualan offline. Buka booth. Set ebook ( boleh print ) utk Close user / sub Dealer. Flyers promo. Flyers pengguna. Bunting.
8. Dimana permulaan perniagaan ini. Mulakan dari diri sendiri untuk bebas hutang.

Berminat untuk mendaftar sebagai Dealer. Hubungi.
📲01111759685
📲O1115599553

Galakan dan bimbingan berterusan.
Support group Whatsapp. Fb Official. Soal jawap onexox. Personal massage.

Read more ...

TIPS ONEXOX JIMAT DATA INTERNET



TIPS ONEXOX

Sejak kebelakangan ni ramai kecewa sebab data cepat habis.

Bila tengok log paling tinggi penggunaan data adalah Aplikasi Facebook.
Tahukah anda Facebook ler ni.. bila kita scroll & jumpa video dia akan autoplay secara tak sedar.

Jadi kena tutup autoplay ni. Okay jom tengok setting aplikasi FB kita.

iPhone
===========
1. Klik Account Settings
2. Menu Videos and Photos
3. Klik Auto-play
4. Off Smart Auto-play atau pilih Never play videos Automatically

Android
===========
1. Klik App Settings
2. Scroll sampai jumpa Video Auto-play
3. Klik Off

Semakin cepatnya akses 3G yang disediakan operator seluler, penggunaan data selular akan semakin kuat. Jangan sampai kuota paket data anda habis kerana digunakan oleh aplikasi tertentu yang tidak anda ketahui. Di iphone6, anda boleh melihat jumlah penggunaan data seluler peraplikasi.

Untuk melihatnya masuk ke Settings > Cellular. Di bahagian bawah akan ada grup "Use Celullar Data for" yang berisi nama aplikasi dan jumlah penggunaan data seluler yang sudah digunakan.

Dengan mematikan akses penggunaan sambungan data, ertinya aplikasi tersebut hanya boleh mengambil data apabila phone bersambung ke Wi-Fi.

Pengaturan dan penampilan jumlah data yang diguna boleh menjadi tolak ukur aplikasi mana saja yang kuat bandwidth supaya hanya memakai sambungan Wi-Fi.

Di Bagian bawah ada juga data System Services, yang berisi detail penggunaan data selular yang dipakai oleh iphone, seperti Siri, iMessages, Sync dokumen.

Supaya paket data anda terkawal reset statistiknya setiap kali anda membuat langganan paket data

Berminat dengan prepaid onexox hubungi 01111759685 atau O1115599553

#OutThereWeAreOne #Onexox


Read more ...

KADAR CAJ PANGGILAN PREPAID ONEXOX TURUN.

Inovasi Prabayar Terkini Onexox.
Bermula 31 jun 2015 onexox mengumumkan kadar caj akaun MA (Akaun
Utama) diturunkan kepada 24 sen seminit atau 12 sen perblok / 30 saat.
Berbanding sebelum ini kadar caj akaun MA ialah 32 sen seminit iaitu
18 sen perblok / 30 saat.
Dengan penurunan kadar caj panggilan ini, pengguna akan lebih mendapat
penjimatan.
Prepaid onexox dengan 28 bulan tempoh sah panggilan, anda tidak perlu
risau lagi dengan tempoh panggilan yang pendik. Tak perlu topup setiap
minggu / setiap bulan hanya kerana tarikh sah panggilan yang telah
luput.
Penjimatan dengan 1800 sms percuma sesame talian ( 150 x 12 ) walaupun
kredit tiada, sms percuma masih boleh digunakan untuk berhubung.
Internet berkelajuan tinggi. Tanpa 'PPU / Pay Per Use'. Tiada lagi
kehilangan kredit tanpa disedari. Dengan kadar internet yang termurah
RM29.99 1.5GB / 30 Hari.
Hubungi 01111759685 / O1115599553 untuk keterangan lanjut.
Pengedar part time / full time diperlukan.
Percuma kertas gerak kerja. Cara pemasaran offline / online.

Read more ...

PENGGUNA BRAND APPLE BERHATI-HATI. KENAPA DATA CEPAT HABIS.

PENGGUNA BRAND APPLE BERHATI-HATI. KENAPA DATA CEPAT HABIS.

Pengguna prepaid onexox mengadu data yang dilanggan terlalu cepat habis.. kenapa?.

Kelajuan data internet prepaid onexox memang tidak disangkal lagi, memang kelajuan internet onexox tanpa limit. Kenapa brand apple.

Begini…

Iphone guna data prepaid onexox. Di Office guna wifi office (tak guna data). Di rumah guna wifi rumah (tak guna data). Cuma guna data semasa diluar sahaja.

Rupanya pengguna ini ada 2 device. Iphone dan ipad. Di opis dan rumah biasa guna ipad untuk online atau pun untuk download apps.

Adakah anda faham jika kedua-dua device apple itu menggunakan Apple id yang sama… apa akan terjadi??...

Disinilah ceritanya data talipon cepat habis. Ipad dan iphone menggunakan id yang sama. Apa sahaja apps yang di download salah satu device, lagi satu device akan ddownload apps yang sama.

Mungkin anda download apps yang bersaiz mb yang besar. Mungkin juga semasa download anda tinggal sahaja ipad di opis atau tinggal saja dirumah. Sementara download habis anda boleh keluar makan-makan santai dahulu. Dalam masa yang sama ipnohe anda juga akan download apps yang sama. Jadi disini haha…. Ipad download guna wifi opis (contoh), manakala iphone download menggunakan data talipon.

Kelajuan internet mobile onexox, memang laju. Walaupun semasa proses download, anda guna hp macam biasa saja.

Saya menulis berdasarkan pengalaman saya sendiri. Walaupun Cloud saya sudah off kan. Tetapi apa sahaja apps baru yg di download, device yang lagi satu akan download sama.  

Sampai ke hari ini saya masih tiada masa untuk membelek hp dan ipad. Jadi bila saya download apps, pastikan dulu dua-dua device habis download guna wifi, lepas tu baru boleh keluar guna data talipon.

Untuk menjimatkan data handphone (iphone) anda boleh juga pergi ke > setting > Mobile > USE MOBILE DATA FOR : anda on kan mana yang perlu sahaja.

 

Untuk whatsapp. Boleh jimatkan data dengan cara buka aps whatsapp > setting > Chat setting > Media Auto Download > off kan semua.

Untuk telegram boleh jimatkan data dengan cara ini : Buka apps telegram > setting > Chat setting > AUTOMATIC PHOTO DOWNLOAD > Private Chat dan Group > off kan. AUTOMATIC AUDIO DOWNLOAD > Private Chat > Groups > Autoplay Audio  > semua ni off kan.

 

Jadi dengan cara ini H/phone anda tak akan download semua gambar yang dihantar. 

Banyak info tentang penjimatan yang disediakan oleh prepaid onexox boleh lawati www.onexox.my atau hubungi whatsapp 01115599553 untuk keterangan.

Read more ...

SIMKAD ANDA ADA MASAALAH MACAM NI KE.

Prabayar Onexox

Kadar panggilan FLEXI.
5 sen / ShortCall/voicemail,
9 sen / 30 saat, 9 sen / 30 saat

H/speed Internet Mobile
Kadar Istimewa Rm29.99 1.5gb / 30 hari
*Pstttt… kami x sediakan internet 64 kbps

Jaminan tiada kehilangan kredit.
Tiada Pay Per Use, Tiada sms spam

2 Tahun 4 bulan
Lanjutan tempoh sah panggilan

Tidak Mencuri tempoh Aktif.
Setiap Tambah Nilai Akan Terus Melanjutkan Tempoh sah Panggilan.

Topup. Wang anda dikembalikan
Beli Topup Rm10. Bayar Rm10.60 = Dapat Kredit Rm10.60
Beli Topup Rm30. Bayar Rm31.80 = Dapat Kredit Rm31.80
Beli Topup Rm50. Bayar Rm53 = Dapat Kredit Rm53

User Get User
Ganjaran Kredit panggilan / Internet / Tunai
Setiap Bulan Dan Berterusan….

Pengedar Onexox Diperlukan
Whatsapp 011-15599553

#onexox #prepaid #jimat #InternetMobile
#OutThereWeAreOne

Read more ...

KENAPA PERLU GUNA PREPAID ONEXOX.

SUDAH LAMA BAYAR BIL & TOPUP YANG TNGGI????
ANDA SEPERTI DIBEBANKAN DENGAN KADAR PANGGILAN YANG MAHAL??
PERLU TOPUP SETIAP BULAN UNTUK VALIDITY PANGGILAN??
CALL MASUK VOICEMAIL... TETAPI CAJ SEMINIT?
KADANG2 KREDIT HILANG TANPA DISEDARI...
KREDIT ADA TAPI TAK BOLEH CALL OUT.
INTERNET MACAM SIPUT...
---------------------------------------------
KENAPA PERLU GUNA PREPAID ONEXOX.
SIMKAD ONEXOX RM10 SAHAJA (KREDIT RM5)
CAJ PANGGILAN DARI 5 SEN KESEMUA RANGKAIAN TELEFON
VALIDITY SEHINGGA 2 TAHUN 4 BULAN DAN BERTARUSAN.
CAJ PANGGILAN YANG FLEXI.
3 BLOK PANGGILAN UNTUK PENJIMATAN.
*PANGGILAN PENDEK / VOICEMAIL
*30 SAAT
*60 SAAT
1800 SMS PERCUMA (150 X 12 BULAN)
JAMINAN TIADA KEHILANGAN KREDIT.
HIGH SPEED INTERNET. (KELAJUAN INTERNET TIDAK DISEKAT)
BOLEH KEKALKAN NOMBOR LAMA.
YANG ANDA PERLU TAHU. PREPAID ONEXOX KEBAL GST.
++NAK TOPUP PERCUMA TIAP BULAN???
++NAK INTERNET PERCUMA TIAP BULAN???
SMS WHATSAPP TELEGRAM 01111759685 / O1115599553
SMS WHATSAPP TELEGRAM 01111759685 / O1115599553
SMS WHATSAPP TELEGRAM 01111759685 / O1115599553

Read more ...

ONEXOX SUATU KETIKA DAHULU.

Sehingga kini kami masih lagi teguh bersama
Out There We Are One

Read more ...

Piala FA Kelantan bertemu Lions XII di Stadium Nasional Bukit Jalil. Tajaan ONEXOX

Piala FA Kelantan bertemu Lions XII di Stadium Nasional Bukit Jalil. Tajaan ONEXOX. 


Read more ...

Kelantan bertemu Lions XII di Stadium Nasional Bukit Jalil jam 8.45 malam. Penaja ONEXOX

Kelantan bertemu Lions XII di Stadium Nasional Bukit Jalil jam 8.45 malam. Penaja ONEXOX

Read more ...

ONEXOX - PIALA FA


Read more ...

User get user

User get user

Salah satu kelebihan luar biasa yang tiada pada telco-telco lain selain ONEXOX ialah user get user. Dimana apabila anda berkongsi , anda akan diberi ganjaran.

Kebiasaan pelanggan yang gembira dengan produk yang mereka pakai pasti akan bercerita dengan orang di sekeliling mereka. Ini adalah lumrah manusia untuk berkongsi perkara yang baik denganorang di sekeliling.

Di ONEXOX apabila anda berkongsi dengan sesiapa sahaja kebaikan produk ini. Kemudian mereka juga berminat untuk menggunakan simkad ONEXOX. Maka anda akan di beri ganjaran sebanyak 6%dari jumlah yang mereka top up setiap bulan. Anda akan terus mendapat ganjaran ini selagi mereka setia menggunakan simkad ONEXOX. Ganjaran ini akan di beri samada dalam bentuk kredit atautunai terus ke akaun anda setiap bulan.

Jadi lebih ramai anda berkongsi maka lebih banyak yang bakal anda perolehi. Kemungkinan besar anda sudah tidak perlu membayar tambah nilai anda lagi setiap bulan kerana anda akan mendapatnya dari ganjaran 6% ni sahaja.

Syaratnya mudah sahaja iaitu

-Hanya perlu menjadi pengguna ONEXOX.

-Tiada yuran penyertaan.

-Tiada had yang ditetapkan apabila ingin berkongsi dengan orang lain.

-Mesti didaftarkan pada pengedar yang sah sahaja.

Dengan hanya berkongsi anda bukan sahaja dapat membantu orang lain berjimat malah anda juga dapat menjana pendapatan yang berterusan dengan ONEXOX. 

Bayangkan anda mempunyai User get User sehingga 20 orang.

Setiap dari mereka membuat tambah nilai RM50 setiap bulan.

20 x RM50 x 6% = RM60

Secara automatik anda sudah mendapat top up percuma setiap bulan.

 

Bayangkan  rakan-rakan anda semua bertukar ke ONEXOX , pendapatan anda akan bertambah.

 

CARA MENGIRA UGU. CLICK

BERMINAT? SILA HUBUNGI NO INI

01111759685 / O1115599553

 

Read more ...

Tempoh sah sehingga 2 Tahun 4 bulan

Tempoh sah sehingga 2 Tahun 4 bulan  

Setiap telco mempunyai tempoh sah sehingga 30 hari. Pelanggan akan mendapat tempoh sah mengikut nilai tambah nilai seperti RM10 untuk 7 hari , RM30 untuk 30 hari.

Sekiranya ingin tempoh masa yang panjang sehingga 90 hari (tak semua telco) , pelanggan hanya perlu membuat sedikit bayaran.

Masalah dengan tempoh sah yang selalu dihadapi pelanggan ialah apabila baki kredit masih banyak tetapi tempoh sah sudah habis. Jadi pelanggan terpaksa membuat tambah nilai semula walaupun baki masih banyak. Akhirnya baki kredit terkumpul dan tak terguna.

Penyelesaian ini hanya di ONEXOX apabila pengguna diberikan tempoh sah sehingga 28 bulan (2 tahun 4 bulan) secara percuma. Dengan syarat yang paling mudah iaitu:

1.Kekalkan Nombor lama anda dan bertukar ke ONEXOX. Secaraautomatik anda layak menerimanya..

2.Dapatkan starter pack (nombor baru). Buat tambah nilai sebanyakRM50 sekaligus dalam masa 30 hari dari tarikh simkad diaktifkan.

Bukan itu sahaja, apabila anda membuat tambah nilai setiap bulan. Tempoh sah anda akan bertambah dari tarikh akhir dan pengiraannya sangat mudah. RM1=1 hari. Sekiranya anda membuat tambah nilai RM50 maka anda akan mendapat penambahan lagi 50 hari dari 2 tahun 4 bulan. Jadi ini bermakna tempoh sah anda akan terus bertambah dan tidak akan habis.

Persoalan : Apa yang berlaku sekiranya saya tidak top up sepanjang 2 tahun 4 bulan tersebut?

Sekiranya dalam simkad anda mempunyai RM10, selagi tidak habis kredit tersebut anda tetap masih boleh menggunakan simkad anda untuk membuat dan menerima panggilan dan SMS. Walaupun kredit sudah habis anda tetap boleh menggunakan simkad anda untuk menerima panggilan dan SMS.

BERMINAT? SILA HUBUNGI NO INI

01111759685 / O1115599553

 

Read more ...

HQ Onexox akan beroperasi di tempat baru

HQ Onexox akan beroperasi di tempat baru. Nampaknya semakin maju onexox ni, office pun dh pindah ke tempat lain. Alamat office baru onexox ialah.

ONEXOX SDN BHD (1072886-D)
Lot 5.2, 5th Floor, Menara Lien Hoe,
No.8, Persiaran Tropicana,
Tropicana Golf & Country Resort,
47410 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan
.

Simkad onexox menyediakan pilihan kedua kepada pengguna. Berjimatlah dengan onexox. Plan Flexi onexox yang memberi penjimatan kepada pengguna. Caj GST 6%, dikembalikan kepada pengguna. Contoh:

Pengguna beli topup Rm50

Pengguna kena bayar Rm50 + Rm3 (gst 6%) = Rm53

Pengguna akan dapat kredit Rm53.

Onexox terkenal dengan TEMPOH SAH PANGGILAN 28 BULAN. Penjimatan berganda. Dengan onexox anda tak perlu topup setiap bulan untuk tempoh sah panggilan. Onexox menyediakan 28 bulan tempoh sah panggilan untuk penjimatan.

Berbeza dengan prepaid lain, perlu topup Rm30 untuk tempoh sah panggilan 30 hari. Selepas 30 hari kredit masih berbaki, tetapi panggilan tidak dapat dibuat kerana tempoh sah panggilan telah tamat.

Nak oder prepaid onexox @ nak mendaftar sabagai dealer.

Hubungi O1115599553 whatsapp / telegram

Read more ...

Simkad superjimat onexox

Read more ...

28 bulan tempoh sah panggilan dan berterusan. Inilah Simkad Prepaid onexox

Simkad Prepaid onexox. 28 bulan tempoh sah panggilan, Simkad biasa lain anda perlu topup setiap bulan untuk tempoh sah panggilan.
Tetapi onexox memberi 28 bulan tempoh sah panggilan. Anda topup Rm5 dan Simkad akan aktif sampai 28 bulan tanpa Ada apa apa topup. Jika Ada topup dilakukan, tempoh aktif akan terus bertambah.

Read more ...

KENAPA ONEXOX ADA DUA AKAUN DA DAN MA ?.

Wujudnya akaun DA/MA adalah utk mengoptimakan perbelanjaan topup pengguna. Tiada telco lg yg mengajar penggunanya utk berjimat. Rata-rata telco hanya beri servis pada kadar yg straight forward kononnya supaya penggunanya mudah faham; sebaliknya strategi itu terlalu mudah utk membaham pengguna.
------------------------------------------------------------------------
*Kelebihan Akaun DA:
-Caj Rate terendah:
*1-30saat:
=7sen (xox~xox)
=9sen (xox~lain2 telco)

*31-60saat:
=8sen (xox~xox)
=9sen (xox~lain2 telco)

Antara lain wujudnya sistem 2akaun iaitu utk mengelakan sistem 3rd Party yang mengiklankan ringtone@caller ringtone, tau2 dah kene caj rm2-3..walaupun tak langgan..
Benar Onexox tidak sediakan perkhidmatan tersebut yang boleh membebankan pengguna dan tak patuh syariah.

Mengapa perlu ada Akaun Dedikasi (DA) dan Akaun Utama (MA)?
Dengan pelan fleksi 2-dalam-1 yang unik, ONEXOX menawarkan caj kadar murah yang lebih penjimatan pada baki DA dan caj kadar biasa yang berpatutan pada baki MA.

Mekanisme caj bermula dengan penolakan pada baki DA (kadar murah) terlebih dahulu; seterusnya menolak baki MA (kadar biasa) apabila kehabisan baki DA. Baki MA juga digunakan untuk melanggan pelan internet mudah alih serta membuat pindahan kredit ke pihak lain; sila pastikan anda mempunyai baki yang mencukupi sebelum meneruskan transaksi tersebut.

Anda boleh memindahkan sebahagian baki DA ke MA bagi mencukupkan amaun MA untuk melanggan pelan internet pilihan anda atau jika ingin membuat pindahan kredit ke pihak lain.
Cara memindahkan sebahagian DA ke MA (perkhidmatan ini adalah percuma):
SMS ke 22111- TRNS<jarak>DA<jarak><amaun yg hendak dipindahkan>
Contoh: TRNS DA 18

Ketelusan ONEXOX mengadakan perbezaan kadar pada kedua-dua akaun tersebut adalah bertujuan untuk menawarkan kadar tetap sepanjang masa tanpa perlu membuat apa-apa promosi kadar yang berbeza-beza di masa hadapan. Berkonsepkan belian top up secara pukal, pelanggan-pelanggan ONEXOX yang membuat top up pada denominasi yang besar sekali gus akan menikmati lebih penjimatan pada baki DA. Kami mengalu-alukan agar semua pelanggan ONEXOX menggunakan ruang penjimatan ini bagi mengoptimakan perbelanjaan telekomunikasi harian anda.

Rancanglah pembelian top up anda selepas ini!

DAFTAR SEBAGAI DEALER ONEXOX HUBUNGI:

01111759685 / O1115599553 SMS WHATSAPP TELEGRAM CALL

Read more ...

TIPS JIMAT DATA ONEXOX IPHONE & ANDROID

TIPS ONEXOX

Sejak kebelakangan ni ramai kecewa sebab data cepat habis.

Bila tengok log paling tinggi penggunaan data adalah Aplikasi Facebook.
Tahukah anda Facebook ler ni.. bila kita scroll & jumpa video dia akan autoplay secara tak sedar.

Jadi kena tutup autoplay ni. Okay jom tengok setting aplikasi FB kita.

iPhone
===========
1. Klik Account Settings
2. Menu Videos and Photos
3. Klik Auto-play
4. Off Smart Auto-play atau pilih Never play videos Automatically

Android
===========
1. Klik App Settings
2. Scroll sampai jumpa Video Auto-play
3. Klik Off

MENDAFTAR SEBAGAI DEALER ONEXOX HUBUNGI
01111759685 / O1115599553

ANDA JUGA MUNGKIN MEMINATI LINK INI

Read more ...