PENGEDAR DIPERLUKAN

DEALER ONEXOX BERDAFTAR. ACCESS PENUH SEBAGAI DEALER. INSENTIF SEHINGGA 15%. KEUNTUNGAN RUNCIT. DAFTARLAH SEBAGAI DEALER DAN LAKUKAN IA SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN. HUBUNGI 011-11759685 / 01115599553

TERKINI 30GB PERCUMA

30GB PERCUMA. SETIAP TAMBAH NILAI 30 DAN KEATAS ANDA AKAN DIBERIKAN 500MB PERCUMA data 4g lte. SELAMA 60 BULAN. Lebih Lanjut hubungi dealer 01115599553

CARA MELANGGAN INTERNET MOBILE ONEXOX.

CARA MELANGGAN INTERNET MOBILE ONEXOX.

 

**WALAUPUN MOBILE DATA HANDPHONE DALAM KEADAAN ON, ANDA TIADA RISIKO KEHILANGAN KREDIT KERANA ONEXOX TIADA PAY PER USE. UNTUK MELANGGAN INTERNET, HANYA PERLU MENGHANTAR ARAHAN SMS. SEMUDAH ABC.

# PASTIKAN BAKI ANDA MENCUKUPI UNTUK MELANGGAN INTERNET. CARA CHECK BAKI *132# CALL ATAU TAIP BAL SENT TO 22111

# SILA LIHAT BAKI MA. ADAKAH MENCUKUPI UNTUK MELANGGAN DATA INTERNET. JIKA TIDAK MENCUKUPI PINDAHKAN SEJUMLAH BAKI DARI AKAUN DA KE AKAUN MA. CONTOHNYA JIKA INGIN MELANGGAN DATA INTERNET RM29.99 1.5GB/30 HARI TETAPI AKAUN MA ADA RM10. PERLU PINDAHKAN RM20 DARI AKAUN DA KE AKAUN MA. CARANYA TAIP TRNS DA 20 SENT TO 22111. BILA AKAUN MA SUDAH SUKUP RM30. ANDA SUDAH BOLEH MELANGGAN DATA INTERNET RM29.99 1.5GB/30 HARI DENGAN MENGHANTAR SMS 1XD1.5 SENT TO 22111.

PELAN DATA INTERNET ONEXOX YANG TERSEDIA

PELAN 100MB/24 JAM                   RM3                       1XD100                 SENT TO 22111

PELAN 250MB/7HARI                     RM10                    1XD250                 SENT TO 22111  

PELAN 500MB/30HARI                   RM18                    1XD500                 SENT TO 22111

PELAN 1GB/30HARI                         RM38                    1XD1                      SENT TO 22111

PELAN 1.5GB/30HARI                     RM29.99              1XD1.5                  SENT TO 22111

PELAN 2GB/30HARI                         RM48                    1XD2                      SENT TO 22111

PELAN 3GB/30HARI                         RM68                    1XD3                      SENT TO 22111

PELAN 5GB/30HARI                         RM108                  1XD5                      SENT TO 22111

 

MENAMBAH KUOTA DATA

ANDA BOLEH MENAMBAH DATA PADA BILA BIL MASA SEMASA BERADA DI DALAM TEMPOH LANGGANAN SEKIRANYA KUOTA DATA YANG DI PERUNTKKAN TIDAK MENCUKUPI.

TAMBAH 100MB                               RM5                       DATA ADD 100 SENT TO 22111

TAMBAH 200MB                               RM10                    DATA ADD 200 SENT TO 22111

TAMBAH 300MB                               RM15                    DATA ADD 300 SENT TO 22111

TAMBAH 1GB                                    RM35                    DATA ADD 1GB SENT TO 22111

 

# UNTUK MEMERIKSA BAKI DATA INTERNET TAIP BAL SENT TO 22111

# SEKIRANYA TEMPOH SAH PANGGILAN ANDA SUDAH HAMPIR TAMAT (CONTOH ESOK TEMPOH SAH PANGGILAN TAMAT)  ANDA MELANGGAN DATA INTERNET SEBULAN. # ANDA MASIH BOLEH MENGGUNAKAN INTERNET SEPERTI BIASA, TETAPI ANDA TIDAK BOLEH MEMBUAT PANGGILAN KELUAR.  

# SEKIRANYA TEMPOH DATA INTERNET SUDAH MENCUKUPI, TIDAK PERLU RISAU JIKA TERLUPA UNTUK OFF MOBILE DATA. KREDIT TIDAK AKAN DI TOLAK.

 

UNTUK BUAT SITE INCOME DENGAN ONEXOX CLICK SINI 

52 comments:

  1. onexox Telco said...
     

    Simkad prepaid onexox.
    simkad murah call jimat internet laju

    highspeed internet. tiada sekatan kelajuan internet.

  2. hanif adlin said...
     

    Macammane nak langgan itenet.saya dah sms seperti yg di arahkan tapi xdapat pun..mohon bantuan

  3. king robetoo said...
     

    Tapi saya guna xox slow ?? Knape ea ??

  4. onexox Telco said...
     

    king robetoo.
    Banyak faktor menggangu kelajuan internet.
    1. kecekapan device (h/phone).
    2.kawasan liputan. walaupun berada dikawasan bandar. tidak mustahil ada kawasan yang liputan internet tidak memuaskan. untuk pengguna onexox boleh hubungi 12273 untuk memaklumkan masaalah ini.
    3. Jumlah pengguna.

  5. onexox Telco said...
     

    hanif adlin...
    prepaid onexox. > check baki dengan sms BAL sent to 22111 > lihat baki DA dan MA > langganan internet menggunakan akaun MA > lihat baki MA contoh RM10 > perlu cukupkan 29.99 untuk langanan internet 1.5gb/30 hari > pindahkan DA ke MA > dengan cara sms TRNS DA 19.99 sent to 22111 > pindahan berjaya > barulah sms untuk langgana internet dengan sms 1XD1.5 sent to 22111 > akan dpt sms internet akan diaktifkan sejam lagi > akan dapat sms internet sudah aktif > slmt berinternet.

  6. Hazirah said...
     

    Nak tanya kenapa saya nk beli internet untuk per day tak boleh eh? Dia reply "system is not available at the moment, please try again later". Dah banyak kali camtu padahal kredit sentiasa cukup. Tolonglah sayaaa...

  7. Hazirah said...
     

    Nak tanya kenapa saya nk beli internet untuk per day tak boleh eh? Dia reply "system is not available at the moment, please try again later". Dah banyak kali camtu padahal kredit sentiasa cukup. Tolonglah sayaaa...

  8. onexox Telco said...
     

    Boleh call careline onexox 12273. Percuma dari sim onexox.
    Internet rm3 Per day bakal dilancarkan semula.

  9. Adib Afham said...
     

    Macam mana nk stop langganan internet xox

  10. Ahmad Zaki said...
     

    Assalamualaikum...

    Kena sedar dan faham perbezaan XOX dan ONEXOX.

    Kalau dah langgan lepas tu tak nak guna internet lagi, jangan beli plan data. Jika pada ONEXOX, internet tidak "makan" kredit automatik.

  11. finas zan said...
     

    as salam...kalo add on data internet tu contoh 1GB tahannya brap lama?

  12. Yueliang Es said...
     

    kenapa tak buat dial menu utama ye..susah ler nak asik send sms je..wat la sistem menu mcm maxis dan celcom tu kan senang..and saya dah wat perbezaan antara syarikat telco lain..ada kekurangan pada one ox dari segi harga,,better one ox bagi free untuk wassap atau data percuma setiap bulan,,tak yah pindah2 kredit ke akaun sebelah bagai..mcm susahkan pengguna,sy pengguna one ox

  13. Yueliang Es said...
     

    harga internet

  14. onexox Telco said...
     

    *150#

  15. helmi yaakob said...
     

    Setting apn. Kadang2 bergantung pada coverage celcom jgak. Kalau gsm coverage 98%

  16. helmi yaakob said...
     

    Setting apn. Kadang2 bergantung pada coverage celcom jgak. Kalau gsm coverage 98%

  17. Ismaliah Sopian said...
     

    download la onexox prepaid kat dlm hp...senang jer nak pindah2..x sampai seminit pun.
    pastu klu nak beli kredit pun senang..dihujung jari jer..just taip xox selfcare...daftar...pastu senanglah nak beli kredit onexox

  18. Unknown said...
     

    salam.saya nk tny..knp sy langgan xox untuk sebulan 1.5 gb tapi smggu sahaja boleh guna..padahal tak guna data bnyk pun..dah 3 kali topap.untuk.sblan..tapi data cepat habis..saya musykil la..

  19. Mira said...
     

    salam.saya nk tny..knp sy langgan xox untuk sebulan 1.5 gb tapi smggu sahaja boleh guna..padahal tak guna data bnyk pun..dah 3 kali topap.untuk.sblan..tapi data cepat habis..saya musykil la..

  20. onexox Telco said...
     

    guna sikit je. tapi data dah banyak habis. boleh cuba lihat data usage. disini anda tahu dimana data banyak digunakan. mungkin update apps. sync data. hotspot. dll.
    selain itu setting pada fb WhatsApp telegram instagram perlu dilakukan untuk penjimatan data.

  21. Ira Safirah said...
     

    harga internet

  22. Amirul Haikal said...
     

    Assalamualaikum...saya nak tnye adakah di dalam akaun DA duit di dalam akaun bank?
    mohon bantuan

  23. Amirul Haikal said...
     

    Assalamualaikum...saya nak tnye adakah di dalam akaun DA duit di dalam akaun bank?
    mohon bantuan

  24. SYIERA SiTi said...
     

    Assalamualaikum.. mcm mana yg data internet kita beli tu dh dapat ke belum...adakah bila dia cakap 50% additional tu dah dpt internet..kemudian bila sye bkk mobile data kenapa takde data internet?
    Terima kasih

  25. onexox Telco said...
     

    syiera siti. waalaikumsalam. adalah dicadangkan langgan pakej data semula apabila data yg ada sudah habis quota. kerana langganan pakej data adalah lebih murah dan berbaloi.

  26. Noor Syahirah Nadzri said...
     

    Assalammualaikum, nk tnye, kalau kita dh lnggan data(internet), lps dh hbid tempoh tu, dh x nk lnggn, nk gne call biase je, ad effect apa2 x?

  27. Noor Syahirah Nadzri said...
     

    Assalammualaikum, nk tnye, kalau kita dh lnggan data(internet), lps dh hbid tempoh tu, dh x nk lnggn, nk gne call biase je, ad effect apa2 x?

  28. nry poapa said...
     

    saya br pakai plan xox 2 minggu..internet lebih kurang mcm celcom..aduhai..coverage masih pakai celcom..enternet jadi slow juga

  29. nry poapa said...
     

    Ya saya setuju..kena report ke 12273 ke?

  30. nry poapa said...
     

    saya br pakai plan xox 2 minggu..internet lebih kurang mcm celcom..aduhai..coverage masih pakai celcom..enternet jadi slow juga

  31. zackhassan231 said...
     

    macam mana nak gunakan internet onexox

  32. Unknown said...
     

    Ada cara mudah tak untuk langgan intrnet tanpa sent sms... Sbb abg sy OKU sian plak nk asyik nk sent sms selalu terslh sent... Harp dpt mmbantu

  33. Gagak Hirang said...
     

    Cm mne nk kongsi data internet kat org,,

  34. Unknown said...
     

    Macam mane eh nak langgan internet balik lps dah expired? Means data tu tk sempat habis lagi tpi dh expired. Saya dah try langgan cam biase balik tpi tetap tak boleh. Dia ckp langganan semasa masih lagi aktif sedangkan saya nak gune pun tk boleh. Mohon penjelasan. Thanks.😌

  35. Jrence said...
     

    Kenapa Line Internet XOX skrang ni skjp ada skjap tiada, apa hal arrr??

  36. Ashraf Syahmil SMK Bangsar said...
     

    Saya melanggan internet sebulan 1.5 gb tapi tarikh tamat tempoh langganan ialah esok adakah ia akan memakan kredit saya???

  37. MR.ANDY WILLIAM LANGGAI said...
     

    langanan internet punya la mahal celcom br 48 5g tok 108 mahal

  38. MR.ANDY WILLIAM LANGGAI said...
     

    langanan internet punya la mahal celcom br 48 5g tok 108 mahal

  39. Muhd Muzdalifah said...
     

    Saya dah grab season pass tu..dah lnggan tp xde pun internet😥😥😥..rugi 30 saya

  40. Unknown said...
     

    Kenapa ye? Saya ada melanggan internet untuk sebulan. Tapi kouta habis sebelum sebulan. Kemudian saya langgan kouta untuk 250 MB. Kemudian line 4g mmg ada. Tapi segala notification dari wasap atah lain2 apss tak dpt hnfon sya terima. Umpamanya tkde internet. Ttpi bila guna internet org lain dgn hotspot bru noti msuk. Kenapa ye? Kdg saya rsa habis duit sya mcm tu je beli internet tpi tk bleh guna. Harap dapat penjelasan secepat mungkin

  41. Unknown said...
     

    Mahalnye data internet,lbh baik aq still pkai simcard celcom.Free internet burung hantu lgi,itu bru dinmekn jmt der

  42. Muhd Syukri said...
     

    Macam bangang je onexox ni nyesal beli.. Rugi, kouta sikit Harga kawkaw.. Sialqn... :)

  43. Hafizzudin hafizz said...
     

    Pakage dah ketinggalan zaman.. skarang pakage celcom murah2.. rm80 20gb.. call free lagi...

  44. onexox Telco said...
     

    Itu pakej celcom yang postpaid.
    Onexox ialah prepaid.
    Postpaid. Guna dulu baru bayar.
    Prepaid. Bayar dulu / topup dulu baru guna.

  45. Hana said...
     

    Slm. Kenapa saya x blh nk check bal. Bila send ke 22111 msg not send. Call in out pun x blh.subscription until 2019.

  46. onexox Telco said...
     

    Boleh call 12273 jika problem masih belum selesai.

  47. _Erol DaVinci said...
     

    Kenapa tkde offer internet free setiap harii..feature cam skit je..u mobile lg okk...ce tiru skettt...akugune xox skrg nii

  48. onexox Telco said...
     

    sekarang ada offer 30gb free. topup 30 500mb setiap bulan selama 5 tahun. boleh simpan guna atau share.

  49. husna nabila mohamad hisham said...
     

    mcm mana nk activate free 500mb yg saya dapat? Dia suruh saya dil *150# dan choose Mobile Internet . Saya tgk tkde jd saya choose je Internet iaitu option 3. Lepastu tkde pape pun .

  50. _Erol DaVinci said...
     

    jadah ape...free daily tkde

  51. onexox Telco said...
     

    *150# lepas tu pilih internet. Lepas tu pilih standard package.
    #info data season pass boleh dipindahkan dengan cara sms. Contoh share 0103333010 d1 1234 sent to 22111. D1 = 1gb. Kalau nak pindah 500mb. Tukar d1 kepada D0.5.

  52. Tie Hamat Halim said...
     

    tolonggg. saya dpt sms sruh activate free internet 0.50gb. tapi saya dh pilih standard package tapi takde pon free internet. mohon bantu. tq

Post a Comment